a a a

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul Superior, Învățământul Profesional Tehnic, Formare Continuă și Învățământul General

Noutăți

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul Superior, Învățământul Profesional Tehnic, Formare Continuă și Învățământul General
18 Ianuarie 2024

Pe parcursul lunii decembrie 2023, ANACEC și-a intensificat activitățile de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior, atât în scopul autorizării de funcționare provizorie, cât și a acreditării acestora. În acest scop, zeci de evaluatori ai ANACEC, membrii ai Comisiilor de evaluarea externă, au fost implicați în  procesele de evaluare externă.

Astfel, timp de o lună de zile, Comisiile de evaluare externă ale Agenției au reușit să efectueze vizite de evaluare la un șir de prestatori de servicii educaționale, după cum urmează:

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de master și licență din Învățământul Superior:

  • Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Evaluarea externă în vederea acreditării a programelor de Formare Continuă:  

  • SRL „SATELLITE-AUTO” , SRL „PROD-AM SERVICE”, AO E-Circular.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de Formare Continuă:  

  • SRL „C.D.T. – AGRO”, Universitatea Tehnică a Moldovei.

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de studii din Învățământul Profesional Tehnic:

  •  Școala Profesională Căușeni.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de studii din Învățământul Profesional Tehnic:

  • Școala Profesională din or. Leova.

Evaluarea  externă în vederea acreditării instituțiilor din Învățământul General:

  • Liceul Teoretic „Waldorf” din mun. Chișinău, Liceul Teoretic „Dmitrii Celenghir” s. Avdarma, UTA Găgăuzia și Liceul Teoretic „A.Cehov” din r-nul Florești.

Evaluarea externă periodică a instituțiilor publice din Învățământul General:

  • Grădinița de copii-creșă nr. 12 „Curcubeu” și Grădinița-creșă nr. 6 „Steluța” din mun. Orhei, Grădinița de copii nr. 5 „ Regina Maria” din or. Ialoveni, Grădinița-creșă nr. 3 „Licurici” , Gimnaziul „Mihai Eminescu” și Grădinița-creșă nr. 2 „Andrieș” din or. Nisporeni, Gimnaziul Roșietici, s. Roșietici din r-nul Florești.

Rezultatele evaluărilor externe vor fi prezentate în luna ianuarie Comisiilor de profil spre validare și Consiliului de conducere spre aprobarea deciziilor.