a a a

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General și Învățământul de Formare Continuă

Noutăți

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General și Învățământul de Formare Continuă
12 Ianuarie 2023

Pe parcursul lunii decembrie 2022, ANACEC și-a intensificat activitățile de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General și Învățământul de Formare Continuă, atât în scopul autorizării de funcționare provizorie, cât și a acreditării acestora. În acest scop, zeci de evaluatori ai ANACEC, membrii ai Comisiilor de evaluarea externă, au fost implicați în  procesele de evaluare externă.

Astfel, timp de o lună de zile, Comisiile de evaluare externă ale Agenției au reușit să efectueze vizite de evaluare la un șir de prestatori de servicii educaționale, după cum urmează:

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de studii din Formare Continuă:

  •  SRL „Autotest Celebrity”, Universitatea Tehnică a Moldovei, Întreprinderea  de  Stat  Centrul  de  Instruire  „INMACOM-DIDACTIC”, SRL „Lorema Medical Training Center”, SRL „AUTOCURSPRIM”, SRL „Liberdrive”, SRL „AAA-AUTOPRIORITAR”, or. Ungheni, SRL „Autovehicul Com”.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de Formare Continuă:  

  • Colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău, Asociația Obștească „CASMED”, or. Bălți, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” or. Chișinău, SRL „AUTOEXPERT-PRIM”.

Evaluarea externă în vederea acreditării instituțiilor din Învățământul General:

  • Liceul Teoretic „Boris Dînga” și Liceul Teoretic Cruglic din s. Cruglic din r-nul Criuleni.

Evaluarea externă periodică a instituțiilor publice din Învățământul General:

  • Grădinița de copii, Instituția Publică Gimnaziul „Ștefan cel Mare”, din s. Bravicea și Instituția Publică Gimnaziul Sadova din r-nul Călărași, Grădiniță-creșă nr. 128 și Instituția de Educație Timpurie Grădinița-creșă nr. 133 din mun. Chișinău, Grădinița de copii nr. 3, Instituția Publică Gimnaziul Popeasca  și Grădinița de copii din s. Popeasca din r-nul Ștefan Vodă, Grădinița de copii din s. Carabetovca, r-nul Basarabeasca.