a a a

Prezentarea rezultatelor și premierea învingătorilor Concursului Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”, ediția a VI-a, 2021

Comunicate de presă

Prezentarea rezultatelor și premierea învingătorilor Concursului Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”, ediția a VI-a, 2021
17 Septembrie 2021

Pe data de 16 septembrie 2021, în cadrul unui eveniment  on-line a avut loc prezentarea rezultatelor învingătorilor și lectura artistică din creațiile premiate în cadrul Concursului Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”, ediția a VI-a, organizat de Asociația „Universul Prieteniei”, Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC).

Cu un mesaj de felicitare pentru premianți și profesorii care i-au susținut în acest concurs a venit Andrei Chiciuc, Președintele ANACEC, Adriana Cazacu - Țigaie, Secretar de Stat, Ministerul Educației și Cercetării , Rodica Rodean, președinte al Asociației „Universul Prieteniei” din Iași, România,  Emilian Marcu, președinte al juriului, Petronela Angheluță, secretarul concursului, Olga Popa, șef adjunct Direcția Educație Ungheni, Aliona Caseanciuc, profesoară la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Chișinău.

Alături de concurenții din România și Republica Moldova, în această competiție școlară s-au încadrat și elevi din Grecia, Ucraina, Franța, Italia. Din cei 331 de participanți la concurs din Republica Moldova, 36 au fost declarați, de către membrii juriului, învingători.

Concursul s-a desfășurat în perioada 15 aprilie – 15 august 2021, urmărind promovarea elevilor cu preocupări literare și a finalizat cu elaborarea antologiei cu lucrările premianților „Patria din suflet de copil”. Jurizarea a fost realizată de către membri ai Uniunii Scriitorilor din România, profesori de limba şi literatura română, cu competenţe recunoscute în domeniu, iar criteriile de evaluare au fost:

  • încadrarea în tema propusă;
  • utilizarea modalităţilor de expresie, a tehnicilor de construcţie a textului în funcţie de temă şi de gen literar;
  • exprimarea ideilor într-un stil expresiv, folosind un vocabular nuanţat;
  • abordarea originală a temei (originalitatea titlului);
  • respectarea normelor gramaticale în vigoare.

Lista premianților din Republica Moldova poate fi accesată AICI.

Activitatea de finalizare a Concursului care s-a desfășurat on-line poate fi accesată AICI

Având în vedere restricțiile impuse de situația pandemică, premiile vor putea fi ridicate la sediul ANACEC, șos. Hîncești 38A, de luni până vineri, în intervalul de ore 8:00-17:00.