a a a

Forumul de asigurare a calității organizat de Fundația Europeană de Formare (ETF)

Comunicate de presă

Forumul de asigurare a calității organizat de Fundația Europeană de Formare (ETF)
21 Decembrie 2020

Pe data de 21.12.2020, doi reprezentanți ai Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare au participat la ședința online a Forumului de asigurare a calității, organizat de  European Training Foundation / Fundația Europeană de Formare (ETF), alături de alți reprezentanți ai țărilor care fac parte din Parteneriatul Estic. 

ETF QA Forum este o inițiativă de colaborare transnațională între instituțiile naționale responsabile de asigurarea calității în învățământul profesional tehnic și de formare continuă în țările partenere ale ETF. Scopul forumului este de a sprijini țările membre să-și modernizeze și să-și îmbunătățească domeniul vde asigurare a calității în învățământul profesional tehnic și de formare continuă. Forumul a fost lansat în noiembrie 2017, inițial pentru reprezentanții țărilor din Balcanii de Vest și Turcia și din regiunile sudice și estice ale Mediteranei. Începând cu 2021, ETF intenționează să extindă invitația de a se alătura Forumului instituțiilor de asigurarea calității în educație din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina.

Având în vedere invitația către aceste țări de a se alătura forumului, ședința de astăzi a avut următoarele obiective:

  • Să prezinte participanților Forumului ETF pentru asigurarea calității în învățământul profesional tehnic și de formare continuă instrumentele sale, metodele de lucru și rezultatele preconizate;
  • Să prezinte experiența membrilor Forumului din Balcanii de Vest și Turcia și din regiunile sudice și estice ale Mediteranei.

Fundația Europeană de Formare (ETF) susține eforturile țărilor partenere menite să conducă la elaborarea de politici eficiente și bazate pe date concrete care să sprijine participarea civică și bunăstarea, să modernizeze sistemele de educație și de formare profesională și să le adapteze la cererea de pe piața forței de muncă, atât pe plan național, cât și internațional.