a a a

Descoperiți potențialul digital al școlii dumneavoastră

Noutăți

Descoperiți potențialul digital al școlii dumneavoastră
24 Martie 2021

SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational technologies) este un instrument conceput pentru a ajuta școlile să integreze tehnologii digitale în procesele de predare, învățare și evaluare. SELFIE are o bază solidă în materie de cercetare și a fost dezvoltat după modelul cadrului Comisiei Europene privind promovarea învățării în era digitală în instituțiile de învățământ.

SELFIE colectează, în mod anonimizat, opiniile elevilor, ale profesorilor și ale membrilor conducerii școlii cu privire la modul în care este utilizată tehnologia în instituția lor de învățământ. Acest lucru se face cu ajutorul unor întrebări și enunțuri scurte și al unei evaluări simple de la 1 la 5. Această procedură durează aproximativ 20 minute.Pe baza acestor informații, instrumentul generează un raport – un instantaneu („SELFIE” :-)) al punctelor tari și slabe ale școlilor în utilizarea tehnologiilor.

SELFIE este disponibil pentru școlile primare, gimnaziale, liceale și profesionale din Europa și din alte țări, în peste 30 de limbi. Acesta poate fi utilizat de orice școală – nu doar de cele cu niveluri avansate de infrastructură, echipamente și utilizare a tehnologiilor.

Creat de și pentru școli

Instrumentul a fost dezvoltat cu o echipă de experți din școli, ministere ale educației și institute de cercetare din Europa. SELFIE invită elevii, cadrele didactice și directorii școlilor să reflecteze împreună asupra utilizării tehnologiilor. Rezultatele sale pot scoate în evidență următoarele aspecte:

  • În ce domenii este utilizată tehnologia în mod eficient și ce îmbunătățiri pot fi aduse?
  • Școala are o viziune asupra modului în care dorește să utilizeze tehnologia și, dacă da, personalul și elevii sunt la curent cu aceasta?
  • După părerea profesorilor, ce tip de formare este cea mai benefică?
  • Ce domenii ar trebui finanțate?

SELFIE poate ajuta o școală să ia decizii în cunoștință de cauză, revizuind și îmbunătățind continuu modul în care sunt utilizate tehnologiile digitale pentru predare, învățare și evaluare.

SELFIE este:

  • gratuit
  • personalizabil
  • disponibil în peste 30 de limbi
  • ușor de configurat și de utilizat
  • atent la viața privată - nu se colectează date cu caracter personal
  • conceput și testat cu școli din toată Europa

Implicați-vă

Alăturați-vă comunității tot mai mari a școlilor din întreaga Europă care utilizează SELFIE pentru a le ajuta să integreze tehnologiile digitale în procesele de predare și învățare.

Mai multe detalii găsiți AICI