a a a

DECERNAREA DIPLOMELOR LAUREAȚILOR CONCURSULUI NAȚIONAL „TEZA DE DOCTORAT DE EXCELENȚĂ A ANULUI 2023” ȘI DIPLOMELOR DE MERIT CONDUCĂTORILOR ȘTIINȚIFICI

Comunicate de presă

DECERNAREA DIPLOMELOR LAUREAȚILOR CONCURSULUI NAȚIONAL „TEZA DE DOCTORAT DE EXCELENȚĂ A ANULUI 2023” ȘI DIPLOMELOR DE MERIT CONDUCĂTORILOR ȘTIINȚIFICI
26 Aprilie 2024

În data de 25 aprilie 2024, la Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) s-a desfășurat ceremonia de decernare a diplomelor laureaților Concursului National „Teza de doctorat de excelență a anului 2023”.

Diplome de laureat a Concursului National „Teza de doctorat de excelență a anului 2023” și Premii în numele unor personalități științifice marcante din Republica Moldova –  Natalia Gheorghiu, Vasile Anestiadi, Eugen Grebenicov, Sergiu Chircă, Haralamb Vasiliu, Sergiu Rădăuțanu, Silviu Berejan, Valeriu Canțer, Victor Volcinschi – au fost înmânate celor 11 câștigători.

Acest concurs, inițiat de către Consiliul Naţional pentru Acreditare și Atestare, a ajuns la cea de-a 14 ediție. În ediția din acest an, au fost înaintate la concurs, de către comisiile de experţi în domeniul atestării, 33 de teze, inclusiv 4 teze de doctor habilitat și 29 de teze de doctor. Comitetul de concurs, format din reprezentanți ai tuturor domeniilor majore ale știinţei, după evaluări și dezbateri, a stabilit cele 11 teze de doctorat de excelență ale anului 2023. Pe parcursul desfășurării competiţiei respective s-a urmărit stimularea obțineri rezultatelor științifice recunoscute la nivel internațional, susținerea și dezvoltarea creativităţii știinţifice a cercetătorilor, promovarea tezelor de doctorat actuale, inovative și utile pentru societate.

În conformitate cu Regulamentul de desfășurare a competiției au fost desemnate 2 teze de doctor habilitat de excelență și 9 teze de doctorat de excelenţă (de gradul I, II și III) în trei domenii: știinţe ale naturii și vieții; știinţe reale și tehnice; științe socioumane.

Conducătorilor și consultanţilor ştiinţifici ai tezelor laureaţilor le-au fost decernate diplome de merit.

Lista integrală a laureaților concursului o puteți accesa AICI