- ANACEC
- Cooperation
- Press
- Experts
- Contacts
Reprezentanța din Chișinău a Agenției universitare a Francofoniei (AUF), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC) și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, organizează finala concursului național «Teza mea în 180 de secunde». Evenimentul va avea loc în data de 26 mai, ora 15.00 în incinta Centrului de Inovații Digitale în Educație « Clasa Viitorului », Universitatea Pedagogică de Stat, bloc 1, parter (str. Ion Creangă, 1).
În cadrul finalei, 10 doctoranzi și tineri doctori în științe din 5 universități și institute de cercetare din Republica Moldova, își vor prezenta subiectele de cercetare, în limba franceză, în termeni accesibili, unui public divers și neinițiat în doar trei minute, folosind un singur diapozitiv. Un juriu, format din reprezentanți ai organizatorilor, va stabili câștigătorii concursului. Premii importante vor fi oferite candidaților care vor câștiga locurile 1, 2 și 3, precum și candidatului care va fi desemnat prin votul publicului. Câștigătorul celei de-a doua ediții a concursului se va califica pentru finala internațională a concursului, care va avea loc în luna septembrie 2021 la Paris, Franța.
În contextul epidemiologic din acest an, finala va fi difuzata online. Astfel, publicul larg va putea vota de acasă candidatul preferat, urmărind transmisia directă a evenimentului pe pagina de Facebook a Reprezentanței din Chișinău a Agenției universitare a Francofoniei (AUF)- @AUFChisinau.
Înscrierile în vederea participării la concurs s-au desfășurat în perioada 23 februarie-10 mai 2021.
Concursul este inspirat din Three Minute Thesis (3MT®), conceput de către Universitatea din Queensland, Australia, iar din 2014 se organizează în peste 20 de ţări francofone din lume. În 2021 se organizează a doua ediție a concursului « Teza mea în 180 secunde » în Republica Moldova. Concursul își propune popularizarea ştiinţei, iar prin intermediul său publicul larg poate intra în contact cu diferite domenii de cercetare. În acelaşi timp, competiţia este şi un exerciţiu binevenit de comunicare publică pentru doctoranzi.
Prin acest concurs, organizatorii și partenerii își doresc promovarea și dinamizarea cercetării în Republica Moldova, consolidarea dialogului dintre știință și societate, precum și valorificarea culturii francofone în mediul universitar din Republica Moldova.