a a a

Consultare publică: „Micro-certificări pentru învățarea pe tot parcursul vieții și angajabilitate”

News

Consultare publică: „Micro-certificări pentru învățarea pe tot parcursul vieții și angajabilitate”
16 June 2021
 

ANACEC vă informează că a fost lansată o consultare publică, de către Comisia Europeană, cu privire la inițiativa „Micro-certificări pentru învățarea pe tot parcursul vieții și angajabilitate”. Consultarea este deschisă până pe 13 iulie. Obiectivul este de a colecta idei pentru dezvoltarea unei definiții comune a micro-certificărilor, a standardelor UE pentru calitate și transparență și a unor măsuri suplimentare care trebuie întreprinse la nivel instituțional, național și la nivelul UE.

Această inițiativă comună va sprijini calitatea, transparența, recunoașterea și portabilitatea experiențelor de învățare scurte care duc la micro-certificări, în mod substanțial lărgind oportunitățile de învățare, transformarea învățării pe tot parcursul vieții într-o realitate în UE și creșterea șanselor de angajare, adițional calificărilor obținute în cadrul programelor de studii complete.

Îndemnăm toate părțile interesate - cetățeni, organizații guvernamentale și neguvernamentale (naționale, regionale și locale), precum și ale părților interesate din domeniul educației, formării și angajării în câmpul muncii – să participe la completarea chestionarului care poate fi accesat AICI