a a a

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior

News

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior
13 May 2023
 

Pe parcursul lunii aprilie, ANACEC și-a intensificat activitățile de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior, atât în scopul autorizării de funcționare provizorie, cât și a acreditării acestora. În acest scop, zeci de evaluatori ai ANACEC, membrii ai Comisiilor de evaluarea externă, au fost implicați în  procesele de evaluare externă.

Astfel, timp de o lună de zile, Comisiile de evaluare externă ale Agenției au reușit să efectueze vizite de evaluare la un șir de prestatori de servicii educaționale, după cum urmează:

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de master și licență din Învățământul Superior:

  • Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Moldova.

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de studii din Formare Continuă:

  • SRL „DENDRIVE - AUTO”, SRL KVAZAROS-MED.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de Formare Continuă:  

  • Școala Profesională nr. 9 mun. Chișinău.

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de studii din Învățământul Profesional Tehnic:

  • Instituția Publică Școala Profesională or. Cimișlia, Instituția Privată Colegiul de Studii Administrative și Fiscale, Instituția Publică Școala Profesională, or. Nisporeni.

Evaluarea  externă în vederea acreditării instituțiilor din Învățământul General:

  • Liceul Teoretic Mălăiești, s. Mălăiești, r-nul Criuleni, Liceul Teoretic Lăpușna, s. Lăpușna, r-nul Hîncești, Liceul Teoretic „Ștefan Vodă” or. Ștefan Vodă, Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”, or. Basarabeasca, Liceul Teoretic „M. Basarab”, or. Basarabeasca.

Evaluarea externă periodică a instituțiilor publice din Învățământul General:

  • Grădinița Ratuș, Criuleni; Grădinița de copii nr.1 or. Leova; Grădinița-creșă nr. 10, or. Râșcani; Grădinița de copii Gălășeni, s. Gălășeni, r-nul Rîșcani; Gimnaziul Rublenița, s. Rublenița, r-nul Soroca; Instituția Publică Gimnaziul Ratuș, r-nul Criuleni.

Rezultatele evaluărilor externe vor fi prezentate în luna mai Comisiilor de profil spre validare și Consiliului de conducere spre aprobarea deciziilor.