a a a

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior

News

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior
06 April 2023
 

Pe parcursul lunii martie, ANACEC și-a intensificat activitățile de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior, atât în scopul autorizării de funcționare provizorie, cât și a acreditării acestora. În acest scop, zeci de evaluatori ai ANACEC, membrii ai Comisiilor de evaluarea externă, au fost implicați în  procesele de evaluare externă.

Astfel, timp de o lună de zile, Comisiile de evaluare externă ale Agenției au reușit să efectueze vizite de evaluare la un șir de prestatori de servicii educaționale, după cum urmează:

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de studii din Formare Continuă:

  • Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „RAISA PACALO”, mun. Chișinău, Instituția Publică Școala Profesională nr. 1 mun. Bălți, SRL „Top Respect”, SRL „Viral Elegant”, SRL „PROFESIONAL-CRISAUTO”, Asociația Obștească „INSULA SPERANȚELOR”.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de Formare Continuă:  

  • Asociația Obștească „INIȚIATIVA POZITIVĂ”.

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de studii din Învățământul Profesional Tehnic:

  • Instituția Publică Școala Profesională nr. 5, mun. Bălți, Instituția Publică Școala Profesională nr.10, mun. Chișinău, Colegiul de Studii Administrative și Fiscale.

Evaluarea externă în vederea acreditării instituțiilor din Învățământul General:

  • Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, or. Ocnița, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, or. Călărași, Liceul Teoretic „M. Koțiubinski” din mun. Chișinău, Liceul Teoretic cu Profil de Arte ”Mihail Berezovschi” din mun. Chișinău, Liceul Teoretic „Anton Cehov”, mun. Chișinău, Liceul Teoretic Măgdăcești din satul Măgdăcești, r-nul Criuleni, Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” din or. Ialoveni.

Evaluarea externă periodică a instituțiilor publice din Învățământul General:

  • Grădinița de copii nr. 1 or. Leova; Gimnaziul Răcăria, s. Răcăria, r-nul Rîșcani; Gimnaziul „Ion Creangă”, or. Călărași; Școala Primară „Spiridon Vangheli” din mun. Chișinău.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a instituțiilor din Învățământul General:

  • SRL Instituția de Educație Timpurie „Art Opera Kids”,mun. Chișinău.

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de master și licență din Învățământul Superior:

  • Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport; Universitatea de Stat din Comrat.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de master și licență din Învățământul Superior:

  • Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport; Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne.

Rezultatele evaluărilor externe vor fi prezentate în luna aprilie Comisiilor de profil spre validare și Consiliului de conducere spre aprobarea deciziilor.