a a a

Mesaj de felicitare cu ocazia încheierii anului de studii 2020-2021

Press releases

Mesaj de felicitare cu ocazia încheierii anului de studii 2020-2021
31 May 2021

Dragi elevi și studenți!

Stimaţi părinți, cadre didactice, parteneri și angajați ai sferei educaţiei!

Astăzi, 31 mai, toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova organizează tradiționalul careu al Ultimului sunet ce simbolizează momentul unui bilanț .

Agenția Naţională de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare Vă felicită cu ocazia încheierii acestui an de studii şi a deschiderii unor noi perspective.

Am traversat împreună un an complicat, unul care a solicitat managerilor tuturor instituțiilor de învățământ un efort incomparabil întru asigurarea condiţiilor unei bune desfăşurări a procesului educaţional.

Un an dificil, care a cerut cadrelor didactice să fie „pe fir” – şi la propriu, şi la figurat – mult mai mult decât ne-am obişnuit cu aceasta în anii precedenţi. În pofida faptului că am avut un an dificil, cu multe provocări, sărbătoarea Ultimului Sunet ne adună și ne trezește sentimente de nostalgie, împlinire și apreciere a realizărilor obținute în acest an școlar, prin aportul dascălilor, succesele elevilor, dar și implicarea și grija părinților în educarea copiilor. În acest an am învăţat să fim puțin mai aproape unii de ceilalţi, să ne preţuim reciproc, să-i punem în valoare pe cei apropiaţi.

Sinceră recunoștință tuturor cadrelor didactice, directorilor instituționale educaționale, care nu au pierdut speranța, ci au depus eforturi maxime față greutăților și au contribut la desfășurarea activității educaționale în condiții complicate și responsabile!

Orice final de an este întotdeauna un amalgam de speranţe pentru viitor. În acest sens, vă dorim ca florile acestor speranţe să se desfacă din plin în perioada estivală ce începe chiar mâine. Şi să ne bucurăm împreună de roadele care nu vor întârzia să dea în pârg, dacă le vom asigura înţelepciunea, puterea şi lumina spiritelor noastre. Doar împreună, într-un efort comun în numele calităţii educaţiei, vom reuşi să facem mai prosperă comunitatea educațională, puțin mai fericiţi copiii, elevii, studenții, pedagogii şi pe toţi cei care sunt în sfera de influenţă a educaţiei.

Absolvenților gimnaziului și ai liceului le dorim succese mari la examenele sesiunii anului 2021!

Vacanță frumoasă și plină de noi descoperiri valoroase!