a a a

Expoziție de artă la ANACEC

News

Expoziție de artă la ANACEC
18 November 2020
 

Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, expune o selecție reprezentativă de lucrări de artă în sediul Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) în perioada 11-30 noiembrie 2020. Expoziția de artă reunește lucrări din domeniul picturii, graficii, ceramicii, tapiseriei, sculpturii, proiecte artistice din domeniul designului vestimentar și de interior. Evenimentul este prilejuit de două evenimente importante din țara noastră: de Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare și de Aniversarea a 80-a de la constituirea Conservatorului de stat din Chișinău, moștenitoare care în prezent este instituția de stat de învățământ superior artistic - AMTAP.

Expoziția de artă a Facultății îmbină armonios lucrări din diverse genuri ale căror autori sunt studenții, absolvenții și cadre didactice, modelând astfel un dialog frumos și expresiv al generațiilor creatoare de imagini vizuale artistice. În acest context menționăm în expoziție lucrările de studenție a tinerilor artiști Daniel Tonu, Cristina Scutaru, Tatiana Palamarciuc, Petru Glavan, Mihaela Lungu ș.a. Printre lucrările de artă ale expoziției găsim lucrări semnate de cadre didactice de o înaltă prestație artistică: Oleg Buga, Ion Jabinschi, Valeriu Jabinschi, Stanislav Babiuc.

Scopul expoziției este acela de a promova calitatea învățământului superior artistic în Republica Moldova găzduită de ANACEC, instituție a cărei misiune constă în dezvoltarea și promovarea culturii calităţii în domeniul învăţământului, contribuind la sporirea competitivităţii economice și coeziunii sociale naționale.