a a a

ETF Quality Assurance Forum in VET

Press releases

ETF Quality Assurance Forum in VET
19 May 2023

În perioada 16-18 mai 2023 la Chișinău a avut loc vizita colegială a membrilor Forumului pentru Asigurarea Calității în Învățământul Profesional Tehnic al European Training Foundation (ETF Quality Assurance Forum).

Scopul general al vizitei a fost de a oferi țărilor membre ale Forumului feedback critic și de sprijin pentru îmbunătățirea sistemelor naționale de asigurare a calității.

Vizita colegială a fost organizată de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC), în calitatea sa de membru al Forumului, și s-a axat pe evaluarea eficienței mecanismelor de evaluare externă a calității programelor și instituțiilor de învățământ profesional tehnic. Totodată, membrii Forumului au avut posibilitatea de a învăța, face schimb de experiență, a se inspira și a pune bazele unor noi cooperări cu colegii din alte țări.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, membrii Forumului (reprezentanți ai ministerelor educației și agențiilor de asigurare a calității) din 11 țări au vizitat o serie de instituții de învățământ profesional tehnic (Instituția Publică Centrul de Excelență în Construcții, Instituția Publică Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie “Raisa Pacalo”, Instituția Publică Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii informaționale, Instituția Publică Centrul de Excelență în Energetică și Electronică). În cadrul vizitelor, aceștia au avut interviuri și discuții cu diverse părți interesate (manageri de instituții publice și private, cadre didactice, elevi, absolvenți și angajatori), inclusiv ANACEC și Ministerul Educației și Cercetării, pentru a-și crea o viziune asupra sistemului de asigurare externă a calității în învățământ și a formula propuneri de îmbunătățire.

La finalul vizitei, în semn de înaltă apreciere pentru aportul adus în promovarea culturii calității în învățământul profesional tehnic din Republica Moldova la nivel național și internațional, precum și în semn de gratitudine pentru profesionalismul și expertiza aduse la îmbunătățirea continuă a calității în educație, a avut loc înmânarea Medaliei „Promotor al culturii calității în educație și cercetare”:

Echipei European Training Foundation (ETF):

Mounir BAATI

Hugues MOUSSY

Nadezda SOLODJANKINA

Liia KAARLÕP

Membrilor Forumului pentru Asigurarea Calității al European Training Foundation (ETF):

Ruben TOPCHYAN - Armenia

Anahit TERTERYAN - Armenia

Slavko KARAN - Bosnia și Herțegovina

Siniša GATARIĆ -  Bosnia și Herțegovina

Kakhaber ERADZE - Georgia

Ketevan TSIKHISELI - Georgia

Yaron DOPPELT - Israel

Vladislav KOPRIVICA - Muntenegru

Ivan MARKOVIĆ - Muntenegru

Hamid EN-NOUISSAR - Maroc

Ahmad M. A. Al OTHMAN - Palestina

Kadir Eren GÜLSOY - Turcia